KORT NIEUWS
MVO partner van:
Sustainable Vegetable Oil Conference in Rotterdam op 10 september 2024
De 3e Sustainable Vegetable Oil Conference van de Council of Palm Oil Producing Countries (CPOPC) wordt dit jaar gehouden in Rotterdam. De conferentie wordt georganiseerd in samenwerking met MVO en de Indonesische Palmolie Associatie (GAPKI). Het thema is ‘Sustainability Transformation Beyond Borders’. De dialoog richt zich op de implementatie van de EU-ontbossingsverordening (EUDR), het onderwerp voedsel- en energiezekerheid, en de rol van plantaardige olie bij het tegemoetkomen aan de behoeften van de snel groeiende wereldbevolking.
De conferentie is onderdeel van een drie daags evenement georganiseerd door OFI International in Ahoy Rotterdam. De internationale conferentie brengt grote bedrijven uit de Nederlandse, Aziatische en mondiale oliën- en vettengemeenschap samen onder één dak. Het programma focust op oplossingen voor duurzaamheidskwesties, productie en handel.
Als onderdeel van OFI International 2024 worden er locatiebezoeken georganiseerd aan enkele van de grote bedrijven die in de Rotterdamse haven actief zijn op het gebied van raffinage, biobrandstoffen en opslag.
Meer informatie vindt u op de website van OFI International.
Algemene ledenvergadering MVO op 26 maart 2024
Voorafgaand aan het MVO Netwerkevent op 26 maart 2024 houdt MVO haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV). Tijdens de ALV kijken we gezamenlijk terug op 2023 en lichten we de trends, ons jaarplan en de begroting voor 2024 toe.
MVO-leden kunnen zich hier aanmelden.Een paar dagen voor de bijeenkomst ontvangen zij de vergaderstukken.
MVO bij Grüne Woche
Meer dan 275.000 mensen bezochten in januari van dit jaar de Grüne Woche, een internationaal evenement voor de Duitse en internationale landbouw en agrifoodsector. Ook MVO maakte van de gelegenheid gebruik om samen met de Nederlandse overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen, informatie uit te wisselen over hoe onze landbouw, tuinbouw en de voedingssector bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen in de wereld. De diverse netwerkmomenten met Nederlandse en internationale partners maakten het bezoek tot een waardevol netwerkevenement.
Olieslaan is immaterieel erfgoed
Immaterieel erfgoed omvat sociale gewoonten, voorstellingen, rituelen, tradities, uitdrukkingen, bijzondere kennis of vaardigheden die gemeenschappen en groepen (en soms zelfs individuen) erkennen als een vorm van cultureel erfgoed. Een bijzonder kenmerk is dat het wordt overgedragen van generatie op generatie en belangrijk is voor een gemeenschappelijke identiteit. Al sinds december 2017 is het ambacht van de molenaar erkend door UNESCO en bijgeschreven op de Werelderfgoedlijst.
Op 6 december 2023 is ook het ambacht ‘Olieslaan’ bijgeschreven in de inventaris van Immaterieel Erfgoed Nederland. Op 19 april 2024 worden hiervoor de officiële formulieren ondertekend. Zie voor meer informatie de website oliemolens.nl. Foto: Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland.